Publications
Detailed Information
Study of the thermal and velocity fields according to the crystal rotation, crucible rotation and melt height within a low Prandtl number melt in Czochralski crystal growth process : 초크랄스키 공법을 이용한 단결정 성장 공정에서 결정 회전, 도가니 회전 및 용융상 높이에 따른 낮은 플란틀 수를 가지는 용융상 내부의 열유동 분포에 관한 연구
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | 이경우 | - |
dc.contributor.author | 남필욱 | - |
dc.date.accessioned | 2010-05-04T04:45:49Z | - |
dc.date.available | 2010-05-04T04:45:49Z | - |
dc.date.copyright | 2010 | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.uri | http://dcollection.snu.ac.kr:80/jsp/common/DcLoOrgPer.jsp?sItemId=000000032470 | eng |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10371/63862 | - |
dc.description | Thesis(doctors) --서울대학교 대학원 :재료공학부,2010.2. | en |
dc.format.extent | xi, 124 leaves | en |
dc.language.iso | en | en |
dc.publisher | 서울대학교 대학원 | en |
dc.subject | Czochralski system | en |
dc.subject | 초크랄스키 공법 | en |
dc.subject | Physical modeling experimentation | en |
dc.subject | 모델링 실험 | en |
dc.subject | numerical simulation | en |
dc.subject | 수치 해석 | en |
dc.subject | Wood’s metal | en |
dc.subject | Wood’s metal | en |
dc.subject | Thermal wave | en |
dc.subject | thermal wave | en |
dc.subject | 온도 요동 | en |
dc.subject | temperature fluctuation | en |
dc.subject | 연속적인 초크랄스키 공법 | en |
dc.subject | Continuous Czochralski method | en |
dc.subject | 다결정 로드 | en |
dc.subject | poly-crystalline rod | en |
dc.title | Study of the thermal and velocity fields according to the crystal rotation, crucible rotation and melt height within a low Prandtl number melt in Czochralski crystal growth process | en |
dc.title.alternative | 초크랄스키 공법을 이용한 단결정 성장 공정에서 결정 회전, 도가니 회전 및 용융상 높이에 따른 낮은 플란틀 수를 가지는 용융상 내부의 열유동 분포에 관한 연구 | en |
dc.type | Thesis | - |
dc.contributor.department | 재료공학부 | - |
dc.description.degree | Doctor | en |
- Appears in Collections:
- Files in This Item:
- There are no files associated with this item.
Item View & Download Count
Items in S-Space are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.